Kurssit ja luennot

Tältä sivulta löydät tietoja kursseista ja luennoista, joita pidän.


Hengitys ja olemisen taito -kurssi

Kurssin tiedot

Paikka: Tervamäen kappeli (Tervamäentie 62, 44670 Viitasaari)

Aika: la 29.10.2022 klo 11.00-16.00

Hinta: 70€

Ilmoittautumiset 20.10. mennessä osoitteeseen saaramaijastrandman@gmail.com tai numeroon 044-5200728. Huom! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset kyydin kurssipaikalle. Pyrimme järjestämään kimppakyytejä.

****

Hengitys ja olemisen taito on ensimmäinen kurssi Hengittävä hyvinvointi -sarjassa, joka muodostuu hengityksen eri ulottuvuuksia käsittelevistä kursseista ja luennoista.

Viitasaarella Hengitys ja olemisen taito -kurssi on lauantaina 29.10. ja kurssin teemoja syventävä luento sunnuntaina 30.10.

Hengitys ja olemisen taito - kurssi

Hengitys on olemisemme perusta. Syntymästämme alkaen olemme aina ensin suhteessa hengitykseen ja ilmaan, sitten vasta toisiin ihmisiin, tavaroihin ja asioihin. Kyse on siis varsin tärkeästä suhteesta, jonka kuitenkin pääasiallisesti unohdamme, otamme itsestään selvyytenä. Miten näin on päässyt käymään?

Mitä hengitys- ja ilmasuhteen kehittäminen voisi olla? Mikä on hengityksen ja olemisen välinen suhde? Miten tämän suhteen harjoittaminen voisi parantaa olemisen taitoa? Millaisia ulottuvuuksia se voi avata arkeen? Auttaisiko tämän suhteen hoitaminen myös haasteiden kohtaamisessa?

Kurssilla pysähdytään ihmettelemään hengityssuhdetta yhtenä elämme tärkeimmistä suhteista. Sen ulottuvuudet avaavat meille ymmärrystä elämme ilmapiireistä: suhde itseen, toiseen ja maailmaan.

Kurssin teemat

  • Saa olla vaan. Hengitys rauhoittaa ja sen avulla voi hellittää jännityksistä eli palata jatkuvasta puuhastelusta takaisin olemiseen

  • Ihmettelevä, avoin, lempeä ja vieraanvarainen suhtautuminen itseä, omaa kehoa, toisia ja maailmaa kohtaan

  • Hengittävä asenne - miten itse ja maailma paljastuu hengitellen uudella tavalla

  • Hengitystietoisuus ja tietoinen hengitys - näiden eron tiedostaminen auttaa hengityksen, hengitystekniikoiden ja hengityslihaksiston kehittämisessä

  • Voimme hengityksen avulla oppia olemaan enemmän vapaita ja omavaraisia "oman onnemme seppiä"

Mitä kurssilla tehdään ja kenelle se sopii?

Kurssilla kuullaan lyhyitä alustuksia päivän teemoista, tehdään helppoja harjoituksia ja keskustellaan. Osa harjoituksista ohjataan tekemään makuultaan, mutta ne voi tarvittaessa tehdä myös istuen. Kurssi sopii kaikille hengityksestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Tämän lisäksi kurssia voi suositella mm. ihmisille, jotka kärsivät hengitysvaikeuksista.

Kurssin tavoite

  • Saat ohjausta siihen, kuinka voit pitää huolta omasta hengityksestäsi ja oppia suhtautumaan itseen ja omiin haasteisiin lämpimämmini, vieraanvaraisesti. 
  • Opit helppoja harjoituksia, joita voit tehdä myös kotona
  • Kurssilla sinulla on aikaa ja tilaa pysähtyä hengityksesi ja itsesi äärelle
  • Saat ajatuksia ja ideoita siihen, kuinka ymmärtää elämää hengityksen kanssa, hengittävien ilmapiirien kautta. 

 

Muuta: Pukeudu väljiin ja lämpimiin vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Ota mukaan mukaan makuualusta sekä halutessasi pieni tyyny ja torkkupeitto. Varaa myös mukaan välipalaa/lounasta. Kurssin hintaan sisältyy tee/kahvi.


Kurssin vetäjät

Saara-Maija Strandman ja Petri Berndtson ovat helsinkiläinen pariskunta, jota yhdistää uteliaisuus hengityksen ulottuvuuksia kohtaan. He pitävät yhdessä luentoja ja kursseja, joiden lähtökohta on kokemuksellinen. Hengittävä hyvinvointi on heidän ensimmäinen yhteinen kurssi- ja luentosarjansa. Saara-Maija ja Petri ovat myös kirjoittaneet yhdessä hengitykseen liittyviä artikkeleita.

Saara-Maija on psykofyysisen hengitysterapian ohjaaja, laulunopettaja, laulaja sekä Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM®. Lue lisää: www.saaramaijastrandman.fi

Petri on filosofi (FT), tutkija ja hyvinvointivalmentaja. Hän on yksi hengityksen filosofian pioneereistä. Petrin työhön ja julkaisuihin voit tutustua lisää täällä: www.ilmapiiri.fi

********

Hengitys ja olemisen taito - kurssin teemoja syventävä luento

"Hengityksen filosofia ja olemisen salaisuus"

Luennossaan filosofi Petri Berndtson alustaa kehittämänsä hengityksen filosofian näkökulmasta kysymystä olemisen salaisuudesta. Luennolla syvennetään Hengitys ja olemisen taito -kurssin teemoja. Olennaisia kysymyksiä ovat mm. mitä on hengityksen filosofia, miten oleminen ja hengitys kietoutuvat yhteen, onko oleminen ensisijaisesti probleema vai mysteeri, miten voimme hengittäen syventää omassa elämässämme olemisen salaisuutta ja miten hengitys itsessään on elämän suuri salaisuus?

Paikka: Tervamäen kappeli (Tervamäentie 62, 44670 Viitasaari)

Aika: 30.10.2022 klo 12.00

Hinta: 20€

Hengitys ja olemisen taito -kurssin osallistujille luento maksaa 10€.

Luento taltioidaan, joten jos et pääse paikalle, saat jälkikäteen luennon linkin sähköpostiisi.

Ilmoittautumiset 20.10. mennessä osoitteeseen saaramaijastrandman@gmail.com